мая петрова

сертифициран нутриционист

Мая е сертифициран Нутриционист с функционална медицина от Британската Асоциация за Медицина и е Магистър НЛП Практик – световноизвестен метод, изучаващ човешкото съзнание, подсъзнание и поведение. Мая е изучавала и принципите и методики на китайската медицина, паразитология и генетика, за да може задълбочено да разглежда всеки индивидуален случай. Това и помага да бъде полезна предимно на хора, които имат нарушения на храносмилателната система, психическото здраве, автоимунни заболявания и хормонални проблеми. Мая има опит и с работата със спортисти и бодибилдинг подготовки, което и дава възможност да помага и на този вид клиенти, които идват при нас за индивидуални режими.

Въпреки че, медицинските и научни методи са в основата на нейната работата, Мая определя себе си като холистичен специалист, защото си служи и с други дисциплини за човешко познание, като хюман дизайн, астрология и НЛП, за да е сигурна, че има максимално най-подробната информация за всеки, и за да може да предлага алтернативи за положителна промяна. Благодарение на този уникален и индивидуален подход, тя помага на своите клиенти да променят и подобрят живота си цялостно – да върнат ума, тялото и духа си в пълна хармония, здраве и баланс. 


Професионалният си опит Мая натрупва в Лондон и Единбург. Там тя провежда семинари и индивидуални консултации в най-добрата по-това време холистична клиника в южен Лондон – Calmer Clinics, заедно с колеги физиотерапевти, психолози и фитнес инструктори.


Мая се връща в България през 2017 за кратко, но виждайки, че тук хората, имат много по-голяма нужда от това, което прави и нейните знания и методи, тя решава да остане в родната страна. Не след дълго е поканена като Нутриционист и Детокс Специалист  към най-голямата и най-успешна верига фитнес и спа клубове в България, където за няколко месеца развива отдел диететика и изгражда с идеите си новия детокс център към съответната верига. Успоредно с това, Мая продължава да работи и с клиенти онлайн от чужбина и да участва в други местни проекти за здравословен начин на живот към “Фондация една от 8” и “Хелти Лайфстайл”.

Работата директно с пациенти, е нейна най-голяма радост и успех, и затова през 2018 Мая, решава да се фокусира на това като започва практика само в частните си кабинети към Консултантски център “Родосорб” в София и “Йога център Баланс” в Плевен. 


Ние също се присъединихме към многото доволни клиенти, на които Мая успешно е помогнала, и затова я поканихме да провежда прегледи и изготвя режими при нас.


Сертификати & квалификации

  • Dutch Plus Test Practitioner – Nordic Labs 2020
  • DNA life Practitioner – Nordic Labs, Copenhagen 2019
  • Destination Wellbeing – програма, базирана на 25-годинишния опит и проучвания на д-р Ема Лейн, хомеопат и специалист по функционална медицина, практикуващ в Америка и Великобритания.
  • Магистър НЛП – Aкадемията на Тоби и Кейт Макартни
  • Болести по лицето според китайската медицина– Integrative Health Education
  • Органите и нашите емоции – какво искат да ни кажат – Integrative Health Education
  • Светът на паразитите, гъбичките и бактериите – Integrative Health Education
  • Холистично лечение на храносмилателната система –Integrative Health Education
  • Диетология, спорт и фитнес – GB Fitness
  • Сертификат за здравословно хранене и предотвратяване на болести – Калифорнийски университет, San Francisco